Ondanks precaire situatie in het land toch animo voor Paasweekend in Nickerie

Voor velen is het nu een harde tijd. Sommige zogenoemde middenklasse burgers vanuit de middenklasse zeggen in gesprek met de redactievan Dagblad Suriname, dat ze vanaf het begin van de maand al moeite hebben om het hoofd boven water te houden met hun salaris. Desondanks is het opmerkelijk, dat een deel van de gemeenschap niet thuis blijft zitten klagen.

Appartementen en vakantiehuizen in Nickerie volgeboekt

Ondanks al het geklaag en gejammer over niet uitkomen met een gemiddeld  salaris zijn vakantiehuizen en appartementen in Nickerie volgeboekt voor het Paasweekend. Dit hebben mensen laten weten aan de redactie van Dagblad Suriname. In gesprek met eigenaren van vakantiehuizen geven ze daadwerkelijk te kennen, dat de huizen bezet zijn. “De mensen hebben ontspanning nodig en gaan weg uit de drukte. Ze komen voor het Paasweekend massaal naar Nickerie”, geeft een Nickeriaanse burger te kennen.

Zwak signaal naar de regering  

Burgers zijn de mening juist toegedaan dat er op zo een manier geen duidelijk signaal wordt gestuurd naar de regering. Het is niet opmerkelijk dat het niet goed in het land. De regering leeft dan met de  gedachtegang dat het toch goed komt. Veel mensen worden ondersteund door hun kennissen en familie in het buitenland, terwijl een grote groep de dupe wordt van alle maatregelen. De andere groep die toch kans ziet om door de moeilijke tijden heen te komen, verzwakt het signaal dat de rest van de burgers naar de regering wil sturen.

Social media 

Op sociale media komen er dagelijks berichten langs van mensen die dringend op zoek zijn naar een verblijf. De grote groep mensen die zich begeeft richting Nickerie, maakt vaak boekingen van tevoren, omdat Nickerie bekend staat als een druk bezocht district tijdens Pasen. Degene die hun reservering niet heeft gedaan met een voorschot komt heel vaak niet aan bod.

Brandstofprijs houdt de massa niet tegen

Ondanks de hoge benzineprijzen geven de mensen massaal gehoor aan de oproep om het gezellig te gaan maken. Vorig jaar was het in het Paasweekend zo erg, dat er zelfs in scholen geslapen werd. Filevorming was heel opmerkelijk en de drukte was te merken in alle delen van het district.

Veel van de mensen gaan op familiebezoek,  terwijl een ander deel weg wil uit de drukte. Het zijn uiteenlopende redenen. De verschillende activiteiten die worden gehouden zijn jaarlijkse terugkerende activiteiten, waarvoor elk jaar weer een grote toestroom van bezoekers uit andere delen van het land wordt verwacht.

error: Kopiëren mag niet!