Mr. Kanhai houdt vast aan vrijspraak voor Bouterse in hoger beroep zaak 8 decemberproces

Mr. Irvin Kanhai, die Desi Bouterse bijstaat in het 8 decemberproces, houdt vast aan vrijspraak voor zijn cliënt, hoofdverdachte in het zich jarenlang voortslepende strafproces.

Mr. Kanhai herhaalde vrijdag in de hoger beroepzaak voor de zoveelste keer, dat bepaalde informatie is genegeerd door het Openbaar Ministerie, OM. Volgens de advocaat hebben het OM en de Krijgsraad constant een cd met een kras afgedraaid over “moorddadige militairen en onschuldige slachtoffers, die op zeer wrede wijze zijn omgebracht, omdat ze de dictatuur van de militairen niet wensten en terugkeer naar de democratie wilden bewerkstelligen”. 

Bouterse hangt een gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd. 

Kanhai hield vooral een politiek en staatkundig inhoudelijk betoog, in een poging de hele strafzaak als incorrect neer te zetten. Zo beweerde de advocaat, dat de rol van Nederland in het proces van dekolonisatie essentieel is voor wat er zich op en rond 8 december 1982 heeft afgespeeld.

Ook ging Kanhai in op het scala een bewijsmiddelen en houdt vol,dat onjuiste conclusies zijn getrokken. Er was vrijdag niets nieuws in de rechtszaal te horen dan een zoveelste poging van de verdediging om hoofdverdachte Desi Bouterse vrij te pleiten.

PK

error: Kopiëren mag niet!