Honderden leerlingen komen op voor leraar Miranda Lyceum 

‘Matai liegt, zijn versie is ver van de waarheid’

Honderden leerlingen en oud-leerlingen van het Mr. Dr. J. C. Miranda Lyceum hebben middels een petitie hun steun uitgesproken aan een leraar die door Caricom jeugdambassadeur Matai Zamuël wordt beschuldigd van molest. De verontwaardiging over de handelingen en houding van Matai blijft aanhouden. 

Lycisiten, die in het huidige schooljaar les krijgen van de leraar in kwestie, geven aan, dat de versie gepresenteerd door Matai niet klopt. “Hij liegt”,  geeft men aan. Ook oud-leerlingen van het Miranda Lyceum hebben gesteld de leraar niet zo te kennen. “Hij is een rustige man, die zijn werk doet en verder niet bemoeit in andere zaken.”

‘Jeugdambassadeurschap niet waard’

Op videobeelden is te zien, dat de leraar de leerling herhaaldelijk vraagt om een afstand te nemen en naar zijn plaats te gaan. Ook wordt hem  gevraagd om niet brutaal en disrespectvol te zijn.”Je moet niet hier staan”, zegt de leraar steeds. De leerling, die Zamuel blijkt te zijn, zwaait agressief met zijn armen en geeft aan de leraar aan het respect niet waar te zijn. Volgens bekomen informatie is er inmiddels een klacht ingediend bij de Onderwijsinspectie. 

Minister Steven Mac Andrew van Jeugdzaken heeft aangegeven, dat Matai in deze kwestie primair leerling is. Hij wacht het onderzoek van Onderwijs af in deze kwestie. Matai zelf geeft via lokale media aan dat hij slachtoffer is van seksueel molest. Volgens hem werd zijn klacht niet in behandeling genomen. Op social media waren de reacties niet mals. De rode draad was dat het gedrag niet toelaatbaar is. Hij is het “Jeugdambassadeurschap niet waard” werd gesteld. 

Petitie

Een online petitie is meer dan duizend keer getekend. Daarin wordt aangegeven, dat de ondertekenaars “steun aanbieden aan de leraar die hoogstwaarschijnlijk ten onrechte is beschuldigd van seksueel molest”. Wij zijn de huidige en ex- studenten van  die allemaal meneer Lala hebben ervaren als leerkracht. We hebben hem ervaren als een kalme en rustige man die nooit zijn studenten op een seksuele manier aanraakt of aankijkt. Seksueel molest is een ernstig probleem en alle dergelijke beschuldigingen moeten grondig worden onderzocht, echter kunnen valse beschuldigingen erge gevolgen hebben voor degene die ten onrechte beschuldigd is. Ons mening is dat de docent onschuldig is en dat hij onterecht het doelwit is van valse beschuldigingen.’

error: Kopiëren mag niet!