Koers blijft op de vlucht

De door president Chandrikapersad Santokhi eerder deze week aangekondigde maatregelen om de koers te stabiliseren, hebben duidelijk geen enkel effect op de ontwikkelingen op het koersenfront. De koers blijft op de vlucht. De koers is donderdag verder gestegen. Rond de middag noteerde de Centrale Bank van Suriname  SRD 36,38 voor de USD en SRD 38,06 voor de Euro. 

Tijdens de debatten donderdagmiddag in de Nationale Assemblee over deze zeer zorgwekkende ontwikkeling met betrekking tot de koers, is gewezen op de zeer ernstige gevolgen voor de samenleving. De prijzen van goederen in de winkels worden dagelijks omhoog bijgesteld. De aflossing van de auto is onmogelijk geworden, huurders van woningen zijn ten einde raad, omdat de verhoogde huur niet meer te betalen is, en ouders die studerende kinderen in het buitenland hebben, zitten met de handen in het haar.

Mensen plegen zelfmoord, omdat ze het huis uit moeten, zei het NDP-Assembleelid Patrick Kensenhuis. De situatie van de bevolking is zeer alarmerend. En alsof dat niet genoeg zijn de brandstofprijzen verder naar boven aangepast.

De situatie voor de samenleving is uitzichtloos. Het erge eraan is, dat niemand weet waar de koerstijging zal eindigen.

SS

error: Kopiëren mag niet!