In troebel water is het gunstig vissen

Dagblad Suriname sprak met een oud-inspecteur van politie over de te nemen maatregelen ten aanzien van de verbetering van de openbare veiligheid. “In troebel water is het gunstig vissen”, in tijden van een economische crisis is het belangrijk om de openbare veiligheid te beheersen. Er moeten maatregelen worden genomen om de criminaliteit te verminderen en de veiligheid van burgers te vergroten. 

Een onveilige samenleving, zorgt ervoor dat men niet of weinig produceert en beperkt ook de burger in zijn vrijheid. Als we de criminaliteitscijfers bekijken is te zien, dat die aan de hoge kant liggen. Ook het gedrag van de normale burger is sterk beïnvloed door de huidige financiële situatie, dit is te merken aan hun gedrag, ook in het verkeer zien wij dat, zegt de inspecteur. 

Het is van belang de politie en andere veiligheidsdiensten te versterken, zodat zij effectief kunnen optreden tegen criminaliteit, ook intern. Verder is het belangrijk om de samenwerking tussen de overheid en de burgers te verbeteren, zodat er meer vertrouwen is in de overheid, want die is door de jaren heen sterk verslechterd, geeft de inspecteur aan. De samenleving kijkt vaak genoeg ook op naar de “Top” en die hebben het de laatste tijd vaak laten afweten, waardoor de burgers niet meer bereid zijn om samen te werken om de openbare veiligheid te verbeteren.

Om uit de economische crisis te komen is het belangrijk dat “wij Surinamers allemaal de koppen bij elkaar steken”. 

DA

error: Kopiëren mag niet!