Brazilië: minister van Justitie verdedigt het reguleren van de vrijheid van meningsuiting

De Braziliaanse minister van Justitie, Flávio Dino, verdedigde het reguleren van de vrijheid van meningsuiting in Brazilië om “de grens tussen gebruik en misbruik te stellen”.

De verklaring kwam tijdens een openbare hoorzitting bij het Hooggerechtshof (STF) op dinsdag 28.

“De vrijheid van meningsuiting komt niet in gevaar als ze gereguleerd wordt; integendeel, de vrijheid van meningsuiting verdedigen is haar reguleren omdat het gaat om de vormgeving en inhoud van het recht”, aldus de minister.

volgens Dino is er niets “exotisch, heterodox of zondig” aan het bespreken van het thema, dat volgens hem grenzen nodig heeft om het gebruik en misbruik te definiëren.

Het evenement bij de STF besprak de verantwoordelijkheid van internetproviders voor het gedrag van gebruikers en wat er op sociale media wordt gepubliceerd.

De minister zei tijdens de hoorzitting dat het debat over het gebruik van sociale netwerken en hun regulering een van de prioritaire thema’s is van het kabinet Luiz Inácio Lula da Silva.

Om de discussie over het onderwerp te rechtvaardigen, haalde Dino de demonstraties van 8 januari in Brasília aan, die volgens hem via berichtentoepassingen en sociale netwerken tot stand kwamen.

De minister van Mensenrechten, Silvio de Almeida, woonde ook de openbare hoorzitting bij.

“Het is een project waar onderwijs bij betrokken is. Daarom moeten we deze taak op ons nemen om een institutionele rem te zetten die een culturele en ideologische heroriëntatie van de samenleving mogelijk maakt”, zei hij.

error: Kopiëren mag niet!