MONARCHIE
Duitsland ontvangt Charles III op eerste staatsbezoek

29 maart 2023 – Koning Charles III en zijn vrouw Camilla brengen hun eerste staatsbezoek als monarch en koningin-gemalin en beginnen aan een driedaagse rondreis door Duitsland.

Charles, die in september zijn moeder koningin Elizabeth opvolgde als de Britse monarch, zou eerst naar Frankrijk reizen, maar annuleerde dat deel van de tour vanwege gewelddadige sociale onrust over de nieuwe pensioenwet van president Emmanuel Macron, zei Reuters.

Tijdens zijn driedaagse bezoek aan de Duitse hoofdstad Berlijn, de oostelijke deelstaat Brandenburg en de noordelijke havenstad Hamburg, zal Charles ingaan op kwesties waarmee beide landen worden geconfronteerd, zoals duurzaamheid en de Oekraïne-crisis, en zal hij het verleden herdenken, aldus Buckingham Palace. .

error: Kopiëren mag niet!