Zeer gevaarlijke- en ondoenlijke situatie veersteiger van Meerzorg

Dit is de situatie aan de veersteiger van Meerzorg bij laag water. Veerbootpassagiers moeten bij het uitstappen alle moeite getroosten om zich in evenwicht te houden. Het is niet moeilijk zich in te beelden wat voor een ernstig ongeluk een kleine misstap met zich mee zou kunnen meebrengen. Voor de ietwat ouderen en zij die niet zo sterk meer zijn in de benen, is het zoals op bijgaande foto’s te zien een hele toer om de boot in- en uit te stappen. 

Gelet op de zeer gevaarlijke situatie zien velen er behoorlijk tegenop om de veerboot te nemen. Echter heeft men weinig andere keus, als ze het werk of school in Paramaribo willen bereiken. Bij terugkeer naar huis, vooral bij laag water in de rivier, is de situatie des te gevaarlijker, omdat bij het uitstappen men eerder het evenwicht kan verliezen met alle gevolgen van dien. 

De aanmeersteiger te Meerzorg is vorige week in de vroege ochtenduren van zondag door een golfslag veroorzaakt door een passerende schip weggeslagen. Enkele veerboten die er aangemeerd lagen liepen wat schade op. Al een hele week is de ontstane situatie zo gelaten.

De autoriteiten doen er goed aan om met de meeste spoed de zaak te verhelpen. Al was dat provisorisch ter voorkoming van ernstige persoonlijke ongelukken. 

SS

error: Kopiëren mag niet!