iPhone 15 Pro krijgt solid-state zijknoppen
DOOR NINIAN CARTER

24 maart 2023 – Ontwerplekken uit China suggereren dat de iPhone 15 Pro van de volgende generatie een uniforme volumeknop en een mute-knop zal hebben in plaats van een schakelaar – de laatste aanwezig sinds de originele iPhone in 2007.

CAD-modellekken die op sociale media worden gedeeld, suggereren dat de iPhone 15 Pro van de volgende generatie een uniforme volumeknop en een mute-knop zal hebben in plaats van een schakelaar – de laatste is aanwezig sinds de originele iPhone in 2007.

Beide opnieuw ontworpen bedieningselementen zouden een solid-state ontwerp hebben, dat wil zeggen geen bewegende delen, wat de waterbestendigheid verder verbetert. Dus in plaats van fysiek te klikken, zouden de knoppen haptische feedback geven van twee extra Taptic Engines om het gevoel van beweging te simuleren.

Het gerucht gaat dat de standaard iPhone 15-modellen doorgaan met de reguliere twee volumeknoppen en mute-schakelaar.

Andere veranderingen die van de iPhone 15 Pro worden verwacht, zijn onder meer een titanium chassis (met een bordeauxrode kleuroptie), camera’s die minder uitsteken dankzij een periscoopcamera-ontwerp, de nieuwe A17-chip en een USB-C oplaad- / connectorpoort – een verandering die Apple is maken als gevolg van nieuwe wettelijke vereisten in Europa.

Apple zal de nieuwe iPhone 15-serie waarschijnlijk zoals gewoonlijk in september aankondigen.

error: Kopiëren mag niet!