In het verleden leek het erop dat Adidas concurrentie zou kunnen bieden aan Nike als ’s werelds grootste producent van sportkleding.

Maar onder leiding van CEO Kasper Rorsted is Adidas de afgelopen jaren achtergebleven bij Nike, die twee keer zo veel omzet heeft. Een aantal oorzaken van Adidas’ dalende prestaties zijn externe factoren zoals inflatie en politieke ontwikkelingen in Rusland, maar ook beleidskeuzes van de CEO spelen een rol. Bjorn Gulden heeft onlangs het stokje overgenomen als CEO en zal moeten besluiten wat te doen met de overgebleven voorraden van Kanye West’s Yeezy-lijn. Verder ligt er een uitdaging op het gebied van de Chinese markt, waar Anta en Li Ning groeien ten koste van Adidas. Gulden denkt in 2023 de basis te leggen voor een winstgevend bedrijf in 2024 door te investeren in producten en het Adidas-merk en meer aandacht te besteden aan relaties met retailers.(The Economist)

error: Kopiëren mag niet!