De Israëlische consul-generaal in New York neemt ontslag, zegt dat hij Netanyahu niet kan dienen

De consul-generaal van Israël in New York, Asaf Zamir, heeft zondag zijn ontslag aangekondigd als protest tegen het ontslag van defensieminister Yoav Gallant door premier Benjamin Netanyahu, die publiekelijk had gekritiseerd de hervorming van het rechtsysteem.

“Dit is een wezenlijk moment in de geschiedenis van Israël … Ik geloof dat het nu tijd is voor mij om actie te ondernemen en me aan te sluiten bij de strijd voor de toekomst van Israël naast mijn medeburgers terwijl we samen werken aan een betere, meer rechtvaardige en meer gelijke Israël,” zei hij.

Eerder had het kantoor van Netanyahu de ontslag van Gallant aangekondigd. De ontslagen defensiechef had zaterdag publiekelijk gekritiseerd op de omstreden hervormingen van het rechtssysteem van de regering vanwege de grote protesten binnen het leger.

Sinds de aankondiging had Netanyahus geplande hervorming verzet gewekt in heel Israël. Tienduizenden Israëliërs zijn de straat op gegaan om te protesteren tegen de omstreden hervormingen en verschillende politici, voormalige kabinetsleden en gemeenschapsleiders hebben publiekelijk een standpunt ingenomen tegen deze hervormingen.

error: Kopiëren mag niet!