Het is anno 2023 onduidelijk of TikTok blijft bestaan:

het Chinese platform, dat sinds zijn komst naar Amerika in 2017 in korte tijd een gigantische gebruikersgroep wist op te bouwen, kampt met steeds meer tegendruk uit Silicon Valley, waar bedrijven als Facebook, Pinterest en Snapchat moeite hebben om bij te benen. TikTok brak het social media-model open met de focus op korte video’s en een algoritme dat deze toont aan gebruikers. Dit nieuwe model levert echter minder op voor adverteerders dan de oude manier van consumptie. Hoewel adverteerders als grote merken nog wel video-advertenties plaatsen, is de targeting minder persoonlijk en minder gericht op directe commerciële doelen. Bedrijven als Meta proberen TikTok te imiteren met bijvoorbeeld Facebooks Reels, maar de uitdaging blijft om short-video platforms winstgevend te maken.(the economist)

error: Kopiëren mag niet!