ARCHITECTUUR
Gigantische kubuswolkenkrabber die in Riyadh wordt gebouwd
DOOR NINIAN CARTER

March 22, 2023 – Saoedi-Arabië is van plan een gigantische kubusvormige wolkenkrabber te bouwen in Riyad, die plaats biedt aan 20 Empire State Buildings.

Saudi-Arabië is van plan om de Mukaab te bouwen, een van de grootste bouwwerken ter wereld, en het iconische hart van het geplande New Murabba-centrum in Riyad.

De Mukaab wordt een reusachtige kubus, 400 meter lang in elke dimensie, met een vloeroppervlak van 2 miljoen vierkante meter – geschikt voor 20 Empire State Buildings.

In het midden zal een gesloten wolkenkrabber staan, omgeven door een gigantisch 360°-scherm dat geanimeerde fantasielandschappen rond de toren kan projecteren, met behulp van de nieuwste digitale en virtuele technologie, waaronder holografische beelden.

De ontwerpers hopen dat het een wereldwijde premium horecabestemming zal worden, met winkels, culturele en toeristische attracties van topkwaliteit, samen met woon- en hoteleenheden.

Het project moet in 2030 voltooid zijn, wat 50 miljard dollar toevoegt aan de niet-olie-economie van Saoedi-Arabië en 334.000 banen creëert.

error: Kopiëren mag niet!