China en de VS hebben 53% miljardairs, India staat op de derde plaats.

China en de Verenigde Staten hebben de hoogste aantallen miljardairs, goed voor 53% van de wereldwijde populatie, volgens de Hurun Global Rich List 2023. India staat op de derde plaats met 187 miljardairs, een daling van 28 vergeleken met het voorgaande jaar. Duitsland heeft het Verenigd Koninkrijk ingehaald en staat op de vierde plaats met 144 miljardairs. Het rapport laat ook zien dat Indiërs het snelst stijgen op de lijst, met Gautam Adani en zijn familie die in de afgelopen tien jaar meer dan 437 posities stegen. Mukesh Ambani, Gautam Adani en familie, Cyrus Poonawalla, Shiv Nadar en familie, Lakshmi N Mittal en anderen zijn Indiase miljardairs op de lijst. India staat op de zesde plaats ter wereld qua miljardairs die in het afgelopen jaar meer dan $1 miljard aan hun fortuin toevoegden, maar staat ook bovenaan de lijst met betrekking tot vermogens vernietiging, met 41 miljardairs die meer dan een miljard dollar verloren vergeleken met het voorgaande jaar.

error: Kopiëren mag niet!