Activiste Maisha Neus: Agenten zijn ‘varkens’ en adviseurs ‘dom’

Maisha Neus, jarenlang activiste, is van mening dat agenten ‘varkens’ zijn. Zij vond het gisteren, vrijdag 24 maart, erg, dat het Onafhankelijkheidsplein afgesloten was. Dit, omdat voor het gebruik van het plein een vergunning nodig is.

Neus en collega-activisten lieten al snel weten geen vergunning aan te zullen vragen voor hun protestactie van vrijdag in Paramaribo. Dit ook nadat zij samen met enkele andere trekkers voor overleg was geweest met districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost en vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname (KPS).

Zij noemde gisteren zowel de dc en de politie ‘varkens.’ Volgens haar is er geen terugkoppeling geweest met haar en andere trekkers. Zij stelde ook dat de adviseurs van de president ‘dom’ zijn. 

Demonstratie

De activiste stelt: “Problemen stapelen zich op, de economie is wankel en het land lijkt stuurloos en uitzichtloos geworden. De strijd moet niet gaan tussen Surinamers onderling of tussen rijk en arm. Door de inflatie, toename aan belastingen en de sterke koopkrachtdaling voelen de ondernemers dat de situatie onhoudbaar wordt en dat ondernemen in dit klimaat alleen maar moeilijker en gevaarlijker wordt doordat de criminaliteit als maar toeneemt. Vele goede arbeidskrachten trekken weg naar het buitenland voor een beter bestaan, degene die hier blijven hebben het moeilijk om rond te komen.”

Overleg 

Tijdens het eerder overleg moment hebben de trekkers, de dc en politie gesproken over het belang van het bewaren van de openbare orde. De dc gaf aan het op prijs te stellen, dat er vanuit de zijde van de trekkers eenieder is opgeroepen de orde en rust te bewaren. Hij geeft aan, dat de autoriteiten alle stappen zullen ondernemen om de actie in goede banen te leiden. De veiligheidsdiensten blijven zich onverkort inzetten om de veiligheid van alle Surinamers te garanderen.

Neus zei: “Onze intentie is zuiver, maar er zijn altijd personen met kwade wil en we willen absoluut geen herhaling van de gebeurtenissen van 17 februari.” 

error: Kopiëren mag niet!