Vrijspraak voor stiefvader die verkrachting werd verweten

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren, donderdag 23 maart,  een gevangenisstraf van 4 jaar tegen S.J.. Hem wordt verweten dat hij zijn – toen 13-jarige stiefdochter – meermalen heeft verkracht. Op de vorige zitting heeft het slachtoffer uitdrukkelijk verklaard, dat zij heeft gelogen voor haar stiefvader, omdat ze wilde dat haar moeder bij haar moest komen wonen.

Uit het onderzoek blijkt, dat het vermeend slachtoffer met haar 2 jongere broers inwoont bij de stiefvader. Zij werd betrapt op het stelen van sieraden van de moeder van de verdachte en werden zij allemaal uit huis gezet. Nadien ging de moeder van het slachtoffer terug met haar 2 zonen, echter mocht het slachtoffer daar niet meer komen. Zij ging toen bij haar grootmoeder wonen. Zij wilde haar moeder ook daar hebben en verzon dat haar stiefvader haar had misbruikt.

Advocaat Chandra Algoe, die de verdachte bijstaat, heeft van meet af aan verwezen naar het visum van de gynaecoloog waaruit blijkt dat er verse letsels te zien zijn bij het slachtoffer, terwijl zij toen al 4 maanden niet bij de verdachte woonde.

In haar pleidooi voerde Algoe aan, dat het Openbaar Ministerie meer werk heeft, aangezien dit meisje thans van huis is weggelopen en openlijk met een man samenwoont. Algoe haalde het onhandelbaar gedrag van dit meisje aan. “Ik ben niet voor blaming and shaming van het slachtoffer, maar er zijn TikTok video’s in omloop van dit meisje waarop zij uitgebreid met mannen aan het zoenen is. Ze luistert niet naar haar moeder. Ze heeft ook bij haar grootmoeder gestolen. Ze moest toen vandaar verhuizen en ging bij een oom wonen. Ook daar moest zij weg vanwege haar wangedrag”. Algoe haalde aan, dat dit slachtoffer absoluut niet betrouwbaar is, hetgeen meestal doorslaggevend is in zedenzaken. Zij vroeg haar cliënt vrij te spreken van de gehele tenlastelegging.

Kantonrechter Lydia Ravenberg kon zich terugvinden in het pleidooi van de raadsvrouw en sprak J.S. integraal vrij van het hem tenlastegelegde.

error: Kopiëren mag niet!