Vrouwen letten op de centjes en dat is nodig”

De prijzen van enkele groentesoorten zijn hetzelfde gebleven, zeggen enkele standhouders in een gesprek met Dagblad Suriname. “Je hebt bladgroenten die redelijk zijn qua prijs. Je kunt een bos voor tussen SRD 20 en SRD 25 vinden, maar bij enkele anderen wordt het zelfs voor SRD 15 verkocht. Je hebt niet echt een aanloop vanwege de aangepaste prijzen over het algemeen, maar de vaste klanten komen gelukkig”, aldus de standhouder. 

“Ik dacht dat een ieder het op zou geven om naar de markt te komen, maar ik zie mijn klanten nog optimaal. Veel geven aan dat zij ondanks het hoge bustarief toch de stad in komen en dat de prijzen van de groenten langs de straat toch twee maal duurder zijn. Dat geeft mij een gerust gevoel. Maar, een volle aanloop gaat het top maken”, aldus de standhouder.

Een vrouw geeft aan dat zij ervoor kiest om naar de markt te gaan, omdat zij daar veel goedkoper uitkomt.

“Mijn man zegt, dat ik aan het eind hetzelfde uit geef als ik naar de groenteman in mijn buurt ga, maar ik vind van niet. Trouwens, vele mensen geven aan dat vrouwen toch op te centjes letten en het is nodig. Bij mij in de buurt wordt een bos groenten voor SRD 35 verkocht, als ik twee koopt kom ik op SRD 70. Als ik naar de markt gaat koop ik twee van die zelfde bos groenten voor SRD 30 en betaal de bus heen en terug voor SRD 25, dus ik heb dan SRD 55 uitgegeven. Ik heb dan SRD 15 winst en kan daarmee nog iets erbij kopen. Het lijkt misschien vermoeiend naar de markt te gaan, maar zolang de prijzen redelijk zijn is het de moeite waard. In deze moeilijke tijd tellen alle centjes”, aldus de vrouw.  

TM

error: Kopiëren mag niet!