Minister Amoksi aan plunderaars: “U bent gewoon crimineel” 

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft donderdagmiddag tijdens een persconferentie over veiligheidsmaatregelen inzake de geplande protestactie van vandaag, vrijdag 24 maart, een ieder opgeroepen om zich niet te laten misbruiken door politici en criminelen met gemene agenda’s.

“Laat u zich niet misbruiken”, stelde de minister. “Er worden criminelen geronseld, er is ook informatie dat men cellenhuizen wil targeten en dat men gebruik wil maken van namaak politie uniformen. We hebben al deze informatie.” “We gaan hierop inspelen”, gaf de minister aan. “Mensen worden aangezet. Ik doe een oproep, laat u zich niet misbruiken. Als u een telefoon pakt of plundert, het is stelen. Als u weggaat met televisietoestellen en scooters, het is crimineel gedrag. U zult vervolgd worden. Ondernemers moeten veilig kunnen opereren. We kunnen dit niet het imago van ons land aan doen.”

Vervolging

De bewindsman gaf ook aan, dat de eerste verdachten voor hun mogelijke betrokkenheid bij de rellen van 17 februari op 29 en 30 maart voor de rechter moeten verschijnen. Volgens de minister worden ook de mensen die heengezonden zijn vervolgd, indien blijkt dat er daartoe bewijs is. Tot nu toe zijn 112 personen die verdacht worden van grove en gewelddadige plunderingen, diefstal, vernielingen en opruiing in kaart gebracht.

Opruiing of het oproepen tot geweld, diefstal, vernieling, plunderen van andermans eigendommen zijn strafbare feiten. Het Openbaar Ministerie benadrukte eerder, dat bij de constatering van deze gedragingen onvermijdelijk zal worden overgegaan tot het aanhouden en vervolgen van deze overtreders.

error: Kopiëren mag niet!