Minister Ramdin: “Dranghekken op plein om gras te beschermen” 

Vergunning nodig om van het plein gebruik te maken 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zegt dat het Onafhankelijkheidsplein is afgesloten om het gras te beschermen. “Er zijn daar activiteiten geweest en het gras moet weer kunnen groeien. De dranghekken zijn niet tegen de demonstranten”, sprak de bewindsman donderdagmiddag tijdens een persconferentie over veiligheidsmaatregelen tijdens de protestactie van vandaag, vrijdag 24 maart.

Om het plein te gebruiken is een vergunning nodig. Dat hebben de actieleiders niet gedaan, stelde de minister. De demonstratie gepland in van vandaag is een initiatief van onder andere Siebrano Pique, Marge Getrouw, Marcel Oostburg,  Maisha Neus, Martin Atencio, Rendall Feller, de Organic Movement en Na Wi Sranan. Het doel van de actie is een sterk signaal geven aan de regering dat ze haar vele beloften niet nakomt aan haar volk en dat na ruim 3 jaar regeren pijnlijk duidelijk is geworden, dat de politieke wil mist om ons land naar rustig vaarwater te brengen. Neus gaf aan niet te willen vechten met mede-Surinamers. 

Overleg 

Maisha Neus is samen met enkele andere trekkers van de actie woensdag in overleg geweest met districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost en vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname (KPS). Er is gesproken over hoe de actie van 24 maart in goede banen kan worden geleid. De actievoerder stellen: ‘Problemen stapelen zich op, de economie is wankel en het land lijkt stuurloos en uitzichtloos geworden. De strijd moet niet gaan tussen Surinamers onderling of tussen rijk en arm. Door de inflatie, toename aan belastingen en de sterke koopkrachtdaling voelen de ondernemers dat de situatie onhoudbaar wordt en dat ondernemen in dit klimaat alleen maar moeilijker en gevaarlijker wordt doordat de criminaliteit als maar toeneemt. Vele goede arbeidskrachten trekken weg naar het buitenland voor een beter bestaan, degene die hier blijven hebben het moeilijk om rond te komen.’

Overleg 

Tijdens het overleg moment hebben de trekkers, de districtscommissaris  en politie gesproken over het belang van het bewaren van de openbare orde. De dc gaf aan het op prijs te stellen dat vanuit de zijde van de trekkers eenieder is opgeroepen de orde en rust te bewaren. Hij geeft aan dat de autoriteiten alle stappen zullen ondernemen om de actie in goede banen te leiden. De veiligheidsdiensten blijven zich onverkort inzetten om de veiligheid van alle Surinamers te garanderen. Neus zegt: “Onze intentie is zuiver, maar er zijn altijd personen met kwade wil en we willen absoluut geen herhaling van de gebeurtenissen van 17 februari.” 

error: Kopiëren mag niet!