NIETS gaat plat

Vrijdag 24 maart 2023 is de dag dat protestgroepen opgeroepen hadden alles plat te leggen in Suriname. De oproep is gericht aan bedrijven om hun deuren te sluiten. Hoewel de oproep serieus is genomen, ziet het er naar uit dat niets plat zal gaan. 

Bedrijven en organisaties hebben opgeroepen een grote verantwoordelijkheid te nemen en bedrijven – ook de banken – niet te sluiten.

Het is een verontrustende situatie waarin we ons bevinden, maar maatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen dat de situatie onder controle blijft. Politieagenten zijn beter voorbereid op eventuele ongeregeldheden. 

Het Onafhankelijkheidsplein is uit voorzorg volledig afgesloten met hekken.

Mogelijk wil men door de versmalling van de oppervlakte de demonstranten beter beheersen, wat in een grotere open ruimte moeilijk gaat.

Hoewel het moeilijk is om te voorspellen wat er gaat gebeuren, is het duidelijk dat er een grote verantwoordelijkheid ligt bij bedrijven, organisaties en de bevolking om de situatie onder controle te houden. 

De vreedzaam aangekondigde betoging van 17 februari liep volledig uit de hand door ongekende plunderingen van winkelbedrijven, vernielingen, brandstichtingen en de bestorming van het Assembleegebouw.

Het protest van 24 maart is tegen het gevoerde beleid van de regering waarbij men onder andere vraagt de armoede een halt toe te roepen.

Hoewel mogelijk velen zich niet wensen te associëren met de personen die de oproep hebben gedaan, is iedereen het in een onderbuikgevoel wel eens, dat het zoals het nu gaat niet verder kan in ons land.

error: Kopiëren mag niet!