Bouw- en Woningtoezicht

De Bouwpolitie dient aan woningtoezicht te doen. Maar, daar wordt hoegenaamd geen aandacht aan besteed. De bouwkundige en ruimtelijke kwaliteit van de stad gaan zienderogen achteruit. Paramaribo wordt met de dag minder mooi, onaantrekkelijker en onveiliger.

Gesjoemel

Als er over Bouw- en Woningtoezicht wordt gesproken weet de doorsnee burger niet meer te vertellen, dan dat het een afdeling is van het ministerie van Openbare Werken is, waar bouwvergunningen worden verstrekt en gesjoemeld wordt.

Bouwfysica 

Er wordt door haast niemand stilgestaan dat bij het bouwen en wonen er rekening moet worden gehouden met de omgeving, de kwaliteit, brandveiligheid, de bouwfysica, de staat waarin de opstallen zich bevinden en meer.

Persmonument

Het gebouw aan de Gongrijpstraat waarin het ‘Persbureau Informa’ van idealist, politicus, journalist, ambtenaar, schrijver, dichter, ondernemer, spreekbuis van de Revolutie Jozef Slagveer, de laatste maal was ondergebracht is een van de duizenden voorbeelden die als model dienen van het gebrek aan woningtoezicht en de verpaupering.

HD

error: Kopiëren mag niet!