Saoedische koning nodigt Iraanse president uit naar Riyad.

De koning van Saoedi-Arabië, Salman, heeft de Iraanse president Ebrahim Raisi uitgenodigd voor een vergadering in Riyad, aldus de plaatsvervangend chef-staf van Raisi op zondag. Er wordt ook gewerkt aan een vergadering tussen de buitenlandministers van de twee landen na een door China gesloten overeenkomst die de diplomatieke relaties herstelde na een verbreking van zeven jaar.

Salman bracht de uitnodiging in een brief aan Raisi, schreef de plaatsvervangend chef-staf, Mohammad Jamshidi, zondag op Twitter. “Welkom bij deze uitnodiging, benadrukte de president de bereidheid van Iran om de samenwerking te versterken,” voegde Jamshidi toe.

In een vervolgtweet in het Engels vermeldde Jamshidi dat Salman verwees naar Saoedi-Arabië en Iran als “broederlijke landen” in zijn brief.

error: Kopiëren mag niet!