Populair zijn is leuk, maar popular blijven is een kunst

In de afgelopen twee jaar is er een opmerkelijke verschuiving geweest in de populariteit van de Surinaamse regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Er zijn talloze redenen waarom deze verschuiving heeft plaatsgevonden en waarom hun regering niet aan de verwachtingen van het volk heeft voldaan. Sandra ging hierover in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

Daling in populariteit

Sandra geeft te kennen, dat een van de grootste redenen voor de daling van de populariteit van de regering het gebrek aan vooruitgang op het gebied van economie en werkgelegenheid is. Het Surinaamse volk had hoge verwachtingen van de regering Santokhi-Brunswijk om banen te creëren en de economie weer op gang te brengen na jaren van stagnatie onder voorgaande regeringen. Dit is ook hoe de manier van propaganda werd gevoerd. Sandra zegt, dat de regering tot nu toe helaas geen significante verbetering heeft laten zien op deze gebieden en de werkloosheidscijfers nog steeds hoog zijn gebleven.

Gebrek aan daadkracht

Een andere reden voor de afname van populariteit van de regering Santokhi-Brunswijk is volgens Sandra het gebrek aan daadkracht in het bestrijden van corruptie en het herstel van de rechtsstaat. Het Surinaamse volk had alle hoop, dat er een einde zou komen aan de politieke corruptie en op een versterking van de justitiële macht, maar tot dusverre heeft de regering weinig vooruitgang geboekt op dit vlak. Dit heeft volgens Sandra geleid tot een algemeen gevoel van frustratie en teleurstelling onder het volk.

Gezondheidscrisis

Voor Sandra is het opmerkelijk, dat er nog een derde belangrijke reden voor de afname van de populariteit van de regering Santokhi-Brunswijk is en dat is het onvermogen om de gezondheidscrisis aan te pakken die is veroorzaakt door de Covid-19-pandemie. Sandra vindt, dat er ondanks het feit dat de regering enigszins snel actie heeft ondernomen om verspreiding van het virus tegen te gaan  en zoveel mogelijk beperken ervan, de maatregelen soms toch inconsistent en ondoordacht over zijn gekomen bij burgers. Bovendien heeft het gebrek aan coördinatie tussen de verschillende ministeries de zaak alleen maar verergerd.

Sandra zegt afsluitend in het gesprek, dat de hoop wordt uitgesproken door burgers voor wie de regering populair was, dat de regering gaat werken aan alle beloftes en dat de populariteit die er wel was, hierdoor weer zijn hoofd boven water kan steken.

error: Kopiëren mag niet!