“Je moet eenmaal vierentwintig uur werken en dan nog red je het niet”

Een hosselaar die dagelijks in het centrum van Paramaribo te vinden is geeft aan, in gesprek met Dagblad Suriname, dat de hossel ook niet meer gaat vandaag de dag. “A hossel ne go sref srefi, je zoekt naar werk, je vindt niets en dan als je iets voor jezelf doet wordt het je moeilijk gemaakt. Hoe breng je jezelf vooruit nu?”, vraagt de hosselaar zich af. 

De hosselaar is ’s ochtends in het centrum en verkoopt in de middaguren worstwaren. 

“Wanneer komt er een einde aan dit slavenleven?”

“Dan nog gaat het niet, als hoe ik het heb verwacht, de prijzen stijgen haast overal. En jij als hosselaar gaat dan ook je prijzen moeten aanpassen. Een kilo worst in nu duur en de andere lekkere dingen, waaronder kippenpoot, ei, zijn ook duur geworden. Maar dan nog probeer ik het. Ik zie mezelf geen groenten langs de straat verkopen, maar aan het eind weet je ook niet meer met welke branche je moet beginnen. Je budget zegt ook veel. Wanneer komt er een einde aan dit slavenleven. Je moet eenmaal vierentwintig uur werken en dan nog red je het niet. Wat moet er nog gedaan worden dan? 

TM

error: Kopiëren mag niet!