Ambassadeurs van Thailand en Pakistan bieden geloofsbrieven aan president Santokhi aan

De niet-residerende ambassadeurs van Pakistan en Thailand hebben woensdag 15 maart hun geloofsbrieven aan president Chandrikapersad Santokhi overhandigd. 

Saksee Phromyothi van Thailand en Ahmad Hussain Dayo van Pakistan werden in het presidentieel paleis ontvangen. Zij zullen zich inzetten voor het intensiveren van de bilaterale banden.

President Chandrikapersad heeft in een bilateraal onderhoud met de Thaise ambassadeur aangegeven, dat hij ervan overtuigd is dat zijn expertise zal bijdragen aan het versterken van de bestaande banden.

Santokhi sprak over de vele tastbare resultaten die zijn behaald op het gebied van onder meer handel en investeringen, onderwijs en culinair. Hij riep beide landen op zich te  blijven inzetten en pleiten voor oplossingen, gericht op de gemeenschappelijke uitdagingen, waarbij het aspect van multilateralisme, een centrale rol speelt. 

Ambassadeur Saksee Phromyothi ziet veel mogelijkheden voor een goede samenwerking met Suriname. Hij gaf aan, dat Suriname en Thailand veel gemeen hebben op cultureel en sociaal-economisch gebied. Zijn eerste indruk van Suriname is bijzonder positief. “Wij zullen bijzonder veel wederzijdse voordelen kunnen halen uit de samenwerking tussen Suriname en Thailand.”

In een kort gesprek met de Pakistaanse ambassadeur (zie foto top) heeft president Santokhi aangegeven, dat beide landen de mogelijkheden zullen onderzoeken om de bilaterale betrekkingen verder te ontwikkelen. Uitwisseling van ervaringen, zou moeten worden onderzocht voor wat betreft de teelt van rijst. 

Voor ambassadeur Ahmad Hussain Dayo is het belangrijk om de bilaterale relatie met Suriname en Pakistan verder te versterken. De diplomaat heeft als prioriteit de handel en economie tussen beide landen te bevorderen. Ook zal hij samen met Suriname pleiten voor bescherming van het klimaat.

error: Kopiëren mag niet!