Meerderheid ziet NDP niet terugkeren ook zonder succes president Santokhi 

‘Meer samenhangende aanpak nodig voor oplossen crisis’

Een meerderheid van de bevolking ziet de NDP niet meer terugkeren. Ook al zou het president Chandrikapersad Santokhi niet lukken om orde op zaken te stellen. Dat blijkt uit resultaten van een online poll van Dagblad Suriname. De resultaten van de poll zijn ‘Nee’, 59% ofwel 1.070 stemmen, en ‘Ja’, 41%, 732 stemmen. Het totaal aantal stemmers was 1.802. 

De NDP heeft 16 zetels en is verreweg de grootste oppositiepartij. De recent herkozen voorzitter en ex-president Desi Bouterse is verwikkeld in het hoger beroep gedeelte van het Decembermoorden strafproces. Tegen hem is 20 jaar celstraf met gevangenneming voor medeplichtigheid aan de moord op 15 slachtoffers geëist door het Openbaar Ministerie. 

Moeilijk 

De meeste mensen hebben het door de devaluatie van het Surinaamse munt enorm zwaar. Zo verdienen bijna alle ambtenaren en laag kader veel minder door de stijgende koers. Die ging van ruim SRD 15 naar SRD 21 en nu inmiddels SRD 34 volgens de officiele notering. Zo komt het nog voor dat mensen nu minder dan omgerekend 100 Amerikaanse dollar verdienen

Zo vertelt Arnold, politieke analist. Hij zegr ook: “De NDP is nu in de oppositie. Het is lastig om te voorspellen wat er gaat gebeuren, aangezien het president Santokhi is die de orde op zaken moet stellen. Het is daarom moeilijk om te zeggen of de NDP terug aan de macht komt als het president Santokhi niet lukt om orde op zaken te stellen. Wat wel duidelijk is, is dat de NDP de verantwoordelijkheid heeft om de situatie te verbeteren. Als de NDP aan de macht komt, zal het partijprogramma moeten worden geïmplementeerd om de situatie te verbeteren.”

Arnold stelt verder: “Het is daarom aan de NDP om te laten zien dat het partijprogramma de beste oplossing is voor de problemen in het land. Als de NDP dit kan bewijzen, is de kans groot dat de partij terug aan de macht komt als het president Santokhi niet lukt om orde op zaken te stellen. Hoewel de NDP de verantwoordelijkheid heeft om de situationele verbetering te bewerkstelligen, is het belangrijk om te onthouden, dat er meerdere partijen zijn die verantwoordelijk zijn voor de crisis. Door een meer samenhangende en geïntegreerde aanpak voor het oplossen van de crisis, is het mogelijk om de schuldenlast te verminderen en de situatie te verbeteren.”

error: Kopiëren mag niet!