Geslaagde lezing empowerment vrouwen en meisjes in mijnbouwsector door AAPG

De studenten tak van de Amerikaanse Associatie van Petroleum Geologen (AAPG) aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft woensdag 8 maart  een succesvolle lezing gehouden over vrouwen in de mijnbouwsector, met name de olie- en gassector.

De gastspreekster was Zeudi Sontohartono, senior exploration geologist bij Staatsolie. Zij heeft 8 maart, de Internationale Dag van de Vrouw, haar ervaringen en aanbevelingen gedeeld tijdens een lezing getiteld ‘Empowerment van  vrouwen en meisjes in de mijnbouwsector’. De lezing is erg in smaak gevallen bij de enthousiaste groep studenten van de universiteit. 

Mogelijkheden 

Sontohartono is afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Zij heeft een Bachelors graad in Delfstofproductie en een Masters graad in Petroleum Geologie. Haar carrière begon als exploratie geoloog bij Rosebel Gold Mines. Later stapte zij over naar Newmont. Sinds 2006 is zij werkzaam bij Staatsolie en is nu senior exploratie geoloog bij de afdeling Offshore Directorate. Zij deelde haar ervaringen als jonge geoloog in het binnenland van Suriname in een sector gedomineerd door mannen. Als exploratie geoloog was zij verantwoordelijk voor de booractiviteiten op zoek naar goudafzettingen. Op jonge leeftijd was zij in een leidinggevende functie. “Met hard werken en vooral de juiste houding, krijg je het respect van je collega’s. Vooral als zij zien. dat jij ook kunt doen wat zij kunnen.” Sontohartono drukte de studenten ook op het hart om kansen die zich aanmelden te grijpen en het beste van te maken. “Je blijven scholen en een goede indeling maken van wat je wilt bereiken”, waren haar adviezen aan het publiek. 

De AAPG is één van de grootste geologische organisaties in de wereld. Op de Anton de Kom Universiteit van Suriname is er een studenten tak van de organisatie. De SC (student chapter) houdt zich bezig met het organiseren van geologie gerelateerde workshops, lezingen en fundraising. Ook doen leden mee aan evenementen gerelateerd aan de olie- en gasindustrie. Leden geven zich gedurende het jaar ook op voor internationale competities waar verschillende universiteiten over de gehele wereld tegen elkaar gaan.

error: Kopiëren mag niet!