Districtscommissaris Joden (Para): “Ik heb geen enkele ontheffing gegeven”

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, maakte op 13 februari bekend, dat het weggedeelte vanaf Zanderij richting West-Suriname, tot nader order gesloten is voor vrachtverkeer boven de 4-ton. De wegstrekking verkeert namelijk al enige tijd in een zeer deplorabele staat. Vooral tijdens de regenperiode raakt de weg enorm verslechterd.

Een burger schreef onlangs op social media, dat ondanks dat de weg afgesloten is voor zwaarverkeer, er toch een complete scalian over de weg werd vervoerd ter hoogte van de Moeroekreek. Ook zouden volgens de burger een 30-tal houttrucks over de weg rijden met ontheffing van de districtscommissaris. 

Joden zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname: “Ik heb geen enkele ontheffing gegeven. Ik zie geen nummerplaat. En wij hebben zo’n trekker helemaal niet op de weg gezien.” Volgens Joden zou het kunnen dat de persoon rond de avond over de weg heeft gereden. De informatie berust naar haar zeggen niet op waarheid. 

“Ontheffingen worden gegeven aan de mensen die deelgenomen hebben om de weg aan te pakken. Het is niet zo dat men moet betalen in de vorm van geld, maar men moet bijvoorbeeld wel een truck zand of materiaal als steenslag kopen, of een poclain inzetten, om de weg begaanbaar te maken”, zegt Joden. 

In een eerder gesprek met Dagblad Suriname gaf de districtscommissaris aan, dat de weg met behulp van de houtondernemers in dat gebied aangepakt zal worden. Het gaat hierbij om een kleine groep ondernemers. De houtondernemers hebben de weg meerdere malen in samenspraak met de districtscommissaris aangepakt. 

SK

error: Kopiëren mag niet!