Brunswijk viert jaardag

Op dinsdag 7 maart was de voorzitter van de politieke organisatie ABOP jarig. Deze voorzitter is Ronnie Brunswijk die tevens vicepresident is van onze Republiek Suriname. Ronnie Brunswijk is een zeer aangenaam persoon in de omgang. Dat zijn kenmerken van hem die ik hoor van vele mensen.

En we feliciteren hem alsnog met zijn jaardag.

En deze jaardag heeft hij dan ook op een zeer grote manier gevierd door een samenkomst van aanhangers In het André Kamperveen Stadion.

En daar zijn we ook heel content mee dat hij dat wenst te vieren op zo’n manier. Het is overigens zijn jaardag.

Maar, uiteraard hebben ze gebruik gemaakt van de gelegenheid om politieke aangelegenheden voor nu en de toekomst te bespreken.

Echter is het altijd zeer opvallend, dat zowel Ronnie Brunswijk als de voorzitter van Pertjajah Luhur, de heer Paul Somohardjo, in staat zijn  sinds ze zijn aangetreden in een coalitie regering over economische wetmatigheden te praten.

Ze hebben zelf geen oplossingsmodellen van hoe uit de impasse te komen, hoe uit de armoede te komen, dan alleen maar tegen het volk te zeggen, heb even nog een klein beetje geduld.

Verder komen ze overigens niet.

Het heeft er veel van, dat Ronnie Brunswijk in deze periode tot nu toe tweeënhalf jaar alleen maar zogenaamd aan feest aan het vieren is.

De voorzitter van Pertjajah luhur, Salam Somohardjo,  heeft melding gemaakt dat Ronnie Brunswijk hoogst waarschijnlijk wel de president zal worden in 2025.

Als dat zal gebeuren moeten we nog zien, dus daarover vellen we vooralsnog geen oordeel.

Echter is Pertjajah Luhur onder leiding van Somohardjo een partij die van iets tot niets is gereduceerd en totaal afhankelijk is van de ABOP.

Het is de ABOP die de PL heeft gedragen, dat ze twee ministers leveren  in deze coalitie, terwijl ze gezien het aantal stemmen, er helemaal geen recht op hebben.

Dus het is een automatisme, dat de Pertjajah Luhur voorzitter op basis van het feit dat ze bijna geen bestaansrecht meer hebben, ABOP continu gaat ophemelen, want de dag dat ABOP besluit de PL te dumpen, houdt het ook op met deze politieke partij.

Dus wat Ronnie Brunswijk aangaat of hij president gaat worden, dat zullen we nog zien.

Maar, iedere keer als Brunswijk praat als voorzitter van de ABOP, dan lijkt het een groot feestje te worden, maar heeft tot nu toe geen enkel oplossingsmodel voor de natie, als ook voor zijn eigen achterban, hoe uit deze economische impasse te geraken.

Het is allemaal feesten, feesten een en al gezelligheid, alleen voor een bepaald moment, want wanneer het feestje voorbij is, gaat iedereen terug naar de orde van de dag en….. dat is armoede.

Jerrel Donck

error: Kopiëren mag niet!