Elite NDP-vrouwen mede veroorzakers van armoede van de vrouw….

Tijdens Internationale Vrouwendag, woensdag 8 maart, hebben verschillende organisaties en politieke partijen met speciale persberichten aandacht besteed aan de positie van de vrouw.

Ook de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft een bericht uitgebracht. Daarin staat onder andere, dat vrouwen in Suriname diep in rouw zijn, omdat ze met hun inkomen niet meer uitkomen.

Hoewel dit waar is, maakt de NDP misbruik van de situatie door te suggereren dat zij niet de schuldige is.

In werkelijkheid is de NDP wel verantwoordelijk voor de situatie waarin de Surinaamse vrouwen zich nu bevinden.

De NDP heeft een schuld van ruim 4 miljard Amerikaanse dollar achtergelaten uit de twee regeringen Bouterse, die de regering nu niet kan betalen.

Daardoor heeft armoede in Suriname kunnen ontstaan.

Waar waren de NDP-vrouwen toen de NDP tien jaar lang aan de macht was? Hoogstwaarschijnlijk hebben ze gezwegen en gefeest terwijl ze neerkeken op het arme volk.

Nu zitten ze aan de zijlijn toe te kijken, naar de ellende van de vrouwen die ze zelf heeft veroorzaakt.

Dit toont aan dat de NDP-vrouwen niet meer op de vrouwenrechten staan en zich schuldig maken aan opportunisme door misbruik te maken van de situatie.

De vrouwen van de NDP moeten het recht repareren door hun stilzwijgen in de periode 2010-2020 te doorbreken en hun verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie waarin de Surinaamse vrouwen nu verkeren.

Alleen door de verantwoordelijkheid te nemen, kunnen de vrouwen van de NDP echt solidariteit en empathie tonen. Op deze manier kunnen ze een verschil maken in het leven van Surinaamse vrouwen.

Joyce, een vrouw in armoede in Paramaribo

error: Kopiëren mag niet!