Scholier kandidaat kickboks-kampioenschappen gearresteerd en afgeranseld

Een scholier (15) werd op het moment waarop hij van school thuis aankwam opgepakt door de politie. Het kind verdacht van het voornemen om een Shell-shop te beroven, werd naar Politiepost Munder overgebracht, waar hij werd toegetakeld en achter de tralies gezet.

Hongerige maag

Op de bewuste dag werd het slachtoffer van ontoelaatbaar politiegeweld, van 12.30 uur tot en met 18.00 uur flink onder handen genomen. Hij werd op een hongerige maag getrakteerd op een stevig pak slaag. Klappen in het gezicht, slagen met de tot vuist gebalde hand en gummiknuppel op de borst en in de buikstreek volgenden elkaar tijdens het verhoor voortdurend op.  

Gerechtigheid

Het waren de verontwaardigde ouders, die bij het invallen van de avonduren een maaltijd voor hun zoon bezorgden. Op zoek naar gerechtigheid hebben de ouders een advocaat in de hand genomen. De eerste stap die de raadsman heeft gezet, is het voorbereiden van een strafklacht bij de Procureur-Generaal.

Wreedaard

In de uiting van ontevredenheid wordt de betrokkenheid en het optreden van een politie-inspecteur bij deze zeer kwalijke zaak gehekeld. Er wordt op gewezen, dat de naam van deze wreedaard in meerdere gevallen van mishandeling wordt genoemd. Waar haalt de politie het recht vandaan om met de tot vuist gebalde hand en gummiknuppel een kind te lijf te gaan?

HD

error: Kopiëren mag niet!