Guyanese luchtvaartsector maakt sprongen met Engelse en Afrikaanse partnerschappen

British Airways operaties naar Guyana game changer 

De Afrikaanse vliegtuigexploitant Bestfly uit Angola en het in Ethiopië gevestigde vlucht ondersteunings-, charter- en luchtvaart adviesbureau Krimson Aviation hebben een nieuwe joint venture opgericht, BFK Aviation, en hebben onlangs hun eerste samenwerking in Guyana getekend.

De eerste samenwerkingsovereenkomst is getekend met Xen Aviation, de in Georgetown, Guyana, gevestigde operator en luchtvaartdienstverlener. BFK Aviation zal de groeiende vlucht- en gronddiensten van Guyana ondersteunen voor huidige en toekomstige operaties. Bestfly, al goed thuis in het ondersteunen van de Angolese olie- en gasindustrie, zal operationele knowhow op het gebied van vliegtuigen leveren. De sector in Guyana maakt hiermee grote sprongen. 

Partnerschappen

De ondertekening volgt op het succes van de Guyana Energy Expo, die in februari in Georgetown werd gehouden. President Chandrikapersad Santokhi ging op het laatste moment daar niet meer heen. Deze ontwikkeling benadrukt de snelle groei van de olie- en gassector in Guyana en de omliggende regio, die zorgt voor een toenemende vraag naar vliegoperaties.

Bestfly is Angola’s grootste zakelijke luchtvaartdienstverlener met een vloot van dertig vliegtuigen, waaronder turboprops, regionale kleine vliegtuigen en helikopters die binnen Angola vliegen.  

British Airways begint operatie in Guyana 

De inaugurele vlucht van British Airways naar Guyana is gepland voor 27 maart, volgens de directeur-generaal van de Guyana Civil Aviation. De aankondiging werd gedaan in augustus 2022, kort daarna gingen de tickets in de verkoop. De nieuwe luchtvaartmaatschappij zal van Londen naar St. Lucia en vervolgens naar Cheddi Jagan International Airport te Georgetown vliegen. Het vliegtuig gaat ongeveer een uur blijven op de Airport in St. Lucia. Het Boeing 777-vliegtuig heeft alle inspecties doorstaan van Guyana. Het vliegtuig heeft een capaciteit om 332 passagiers en bemanningsleden te vervoeren. 

Game changer 

Bij de lancering in augustus had minister van Openbare Werken Juan Edghill verklaard, dat British Airways, die vanuit Guyana opereert, een game changer is. Dit aangezien het aantal passagiers van andere luchtvaartmaatschappijen die vanaf de luchthaven van Georgetown opereren, zal verdubbelen. In het verleden konden de Boeing 777-vliegtuigen niet opereren vanaf de luchthaven van Georgetown, maar met de recente upgrades kunnen ze nu comfortabel landen. Ondertussen, een paar maanden na de aankondiging van de komst van British Airways naar Guyana, werd door de Britse regering besloten om de visumplicht voor Guyanezen voor reizen naar hun land voor maximaal zes maanden op te heffen.

error: Kopiëren mag niet!