Installatie 11 CARICOM Youth Officers Corps Suriname

Elf jongeren zijn donderdag 23 februari door de directrice van Jeugdzaken, Genti Mangroe, geïnstalleerd in de functie van CARICOM-jeugdofficiers, oftewel CARICOM Youths Officers (CYO’s) voor Suriname voor een periode tot juni 2024, zo meldt het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken woensdag 1 maart.

Deze jongeren zijn voorgedragen door de CARICOM-Jeugdambassadeurs (CYA’s) voor Suriname op basis van hun inzet en profilering in het jeugdwerk. 

De jongeren werden toegesproken door de directrice van Jeugdzakenen  Mitesh Bhaggoe, interim-directeur Nationaal Jeugd Instituut. Ze  benadrukten het belang van communicatie en samenwerking tussen de jeugdofficiers en de jeugdambassadeurs, daar de actualisatie en implementatie van het CARICOM Youth Development Action Plan (CYDAP) de hoogste prioriteit geniet binnen het CARICOM Youth Ambassadors Programme. 

Het CYDAP is volgens Mangroe een document dat de nieuwe  jeugdofficiers tot zich moeten nemen met de bedoeling het te vertalen naar directie acties ter verhoging van het welzijn van jongeren. Ze deed een beroep op de jeugdambassadeurs om de jeugdofficiers in hun taken te ondersteunen. 

Mangroe sprak ook de hoop uit, dat de CARICOM-Jeugdambassadeurs met het korps zich zullen inzetten om andere jongeren te motiveren om ook actief te participeren en te werken aan hun ontwikkeling.

De geïnstalleerde CARICOM-jeugdofficiers zijn Ceejay Wiebers, Julencia Slamet, Vergey Miles, Nafia Lalmahomed, Jason Saiman, Duncan Pinas, Sanisha Autar, Isabella Finkie, Sunaina Mohan, Regilio Karijoredjo en Arantxa Swedo. 

Ze zijn allemaal jonger dan dertig jaar en hebben zich geprofileerd als jeugdleider of jeugdactivist en hebben bewezen betrokken te zijn bij het jeugdwerk.

error: Kopiëren mag niet!