Verdachte in zaak dodelijk ongeval worstverkoper voor de rechter 

De 19- jarige student G. Ruiz die betrokken raakte bij een aanrijding op de Kwattaweg waarbij de bekende worstverkoper Ford Raymon is overleden, moest zich gisteren, donderdag 23 februari, verantwoorden bij de Kantonrechter. 

Hem wordt verweten, dat hij de maximum snelheid ter plaatse met meer dan 50 km per uur heeft overschreden. Uit berekening blijkt, dat Ruiz met een snelheid van 130 km per uur heeft gereden.

Kantonrechter Roy Elgin wil in deze zaak de nabestaanden horen. Voor gisteren had de vervolging de moeder niet kunnen bereiken.  

Uit een verhoor van de moeder blijkt, dat de vader van de verdachte is ingesprongen met kosten die de familie van het slachtoffer heeft moeten maken.

De Kantonrechter achtte de aanwezigheid van de familie van het slachtoffer op de zitting noodzakelijk en stelde de verdere behandeling uit naar 9 maart.

Advocaten Irvin Kanhai en Murwin Dubois vroegen om de verdachte voorlopig in vrijheid te stellen. Kanhai stelde dat de snelheid van 130 km niet is komen vast te staan. Ook wees Kanhai op een vergelijkbare zaak van vorige week waarbij een verdachte, die betrokken raakte bij een eenzijdig ongeval met dodelijke afloop en waarbij die verdachte onder invloed verkeerde, door het Parket na 1 week in vrijheid gesteld.

Dubois wees er op, dat er geen vluchtgevaar bestaat en dat de verdachte nog student is.

Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen het verzoek van de raadslieden. Kantonrechter Elgin besloot op dit verzoek te beslissen op de zitting van 9 maart. Tot dan blijft de verdachte aangehouden. 

Op deze zitting zullen ook 3 getuigen gehoord worden.

error: Kopiëren mag niet!