Ook Telesur komt met eSim voor Suriname 

Na Digicel komt ook Telesur tegen het einde van het 1e kwartaal van 2023 met de geleidelijke vervanging van de fysieke simkaart. Dit is een onderdeel van interne digitale transformatie, stelt het bedrijf. Dit is nodig, omdat uit onderzoek blijkt, dat er wereldwijd een stijgende lijn te zien is voor wat betreft het gebruik van eSims.

Ingebouwd 

Een eSIM is een digitale en in het telefoontoestel ingebouwde simkaart, waarop het serviceplan voor elke operator wordt gedownload en geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel dat zulke toestellen sim profielen van meer dan 1 operator kunnen hebben. Dit in tegenstelling tot de fysieke simkaarten die nu gebruikt worden. 

Deze is een chip, waarop elke operator zijn eigen service plan door de leveranciers van zo’n sim laat voorprogrammeren. Elke sim heeft nu dus maar 1 profiel. 

Telesur zal het geheel gefaseerd aanpakken. Voorspellingen laten zien, dat er tegen het eind van 2025, wereldwijd ongeveer 2.4 miljard eSIM smartphone connections zullen zijn. Dat is ongeveer 33% van het totaal aantal smartphones. Verscheidene smartphone en smart toestel ontwikkelaars hebben verder aangegeven, dat hun toestellen in de toekomst alleen eSIMs zullen ondersteunen. 

Reden genoeg voor Telesur om het proces tot vervanging op te starten. Zo kan tijdig tegemoet gekomen worden aan de toekomstige behoeftes van klanten, stelt het bedrijf.

error: Kopiëren mag niet!