Kapitein Manniesingh:”Individualisme is geen warme zon die de wereld verlicht”

Kapitein Shyam Manniesingh van het Nationaal Leger heeft op donderdag 23 februari op uitnodiging van de directie, het IMEAO-5 bezocht. De kapitein heeft gemerkt, dat betalingsherinneringen en hoogoplopende rekeningen van ouders zorgen voor depressie en andere psychische problemen bij jongeren. Dat is volgens hem logisch, “want ouders en kinderen zijn een tandem”.

“Staat een ouder onder druk, dan is dat nefast voor elk kind. Studenten blijven opvallend veel weg en dat is een zorgwekkende observatie. Ik leer studenten hoe ze kunnen omgaan met de situatie. Is gokken en in bed kruipen de oplossing? Natuurlijk niet! Tijdens elke crisis zijn er faillissementen en geldzorgen. Daarom vind ik het belangrijk om dit te bespreken en studenten te motiveren. We moeten uit de verlammende situatie geraken. Op vele zaken heeft de docent geen invloed, zoals woningnood of schulden. Daarom is het belangrijk om te kijken naar mogelijke oplossingen voor studenten middels netwerken, want individualisme is geen warme zon die de wereld verlicht”, stelt Manniesingh.

De kapitein heeft ondanks een hese stem vijf klassen kunnen toespreken. “De studenten waren onder de indruk van mijn inzet, ze waren bijzonder dankbaar en hebben keer op keer geapplaudisseerd. Ook de directie was ontzettend dankbaar. Ik ben blij dat ik mijn doel heb bereikt”, aldus Manniesingh.

SK

error: Kopiëren mag niet!