Cover song “Rahein na rahein hum” door Raveen Khoesial opgedragen aan wijlen Thakoerpersad Ajodhia

De talentvolle Surinamer Raveen Khoesial heeft weer gewerkt aan een muziekproject. De artiest vertelt het volgende over dit bijzonder muziekproject.  “Rahein na rahein hum” heeft hij opgenomen, omdat het lied een diepgang betekenis heeft. De song raakt de artiest en laat denken aan dierbaren die zijn heengegaan.

“De afgelopen drie jaren hebben veel bekenden het leven gelaten. Mijn “nana” (grootvader), Thakoerpersad Ajodhia is één uit deze groep die ik als kleinkind heb verloren. Dit verlies heeft me laten beseffen dat je als mens niks anders achterlaat dan je gedachten, je daden en je eigen. Mijn grootvader heeft gestreden in het leven. Ondanks dat hij ziek was en niet goed was ter been. En ondanks, dat hij jaren heeft doorgebracht in het bejaardentehuis. Waar hij helemaal geïsoleerd, met onbekenden, de laatste dagen van zijn leven moest aftellen. Ik als kleinkind, kon niet veel betekenen voor hem, maar de dagen dat ik heb kunnen doorbrengen met hem, heb ik veel mogen leren en opdoen. Het gemis laat me terugdenken en beseffen dat we iemand belangrijks hebben verloren. Enige wat we hebben kunnen achterhouden, moeten we koesteren en het leven verder voortzetten. Dit heeft gemaakt, dat ik voor dit liedje heb gekozen om het gemis te kunnen uitdrukken. Het liedje is op zijn verjaardag uitgebracht, omdat ik het als een cadeau wilde bestemmen voor mijn nana. Hij hield van muziek. Hij hield ook van het feit dat zijn kleinzoon van zingen houdt. Daarop was hij zeer zeker trots op. Daarom een herinnering met hem in gedachten uitgedrukt in een liedje.”

Realisatie van het bijzonder muziekproject

“Om dit project te kunnen realiseren hebik zowel hulp, als motivatie gehad van goede vriend Shivayet Dhonre. Hij heeft geholpen met het muzikaal gedeelte. Dit project was niet afgesproken. Shivayet is een opkomende music producer. Hij is leergierig en opbouwend. Deze man heeft mij zover gekregen dat ik mijn vocals heb opgenomen.”

Het klonk zo goed, dat Raveen een eenvoudige video ervan wenste te maken. Zodoende werd Winai Khoenkhoen benaderd waar hij gelijk voor akkoord toestemde. Hij is ook neef van Khoesial en kleinzoon van Thakoerpersad Ajodhia. Om kosten en tijd te besparen werd aan Winai gevraagd om gewoon thuis te shooten. Winai wist al dat er een concept aangebonden was. Na een  utweeren voorbereiding lukte het om de opnames binnen twee uurtjes rond te krijgen. Raveen en Winai hebben een hele goede band op grafisch gebied. Het duo heeft het initiatief genomen om ooit te starten met een eigen reportagebedrijf waar Winai als cameraman en Raveen als fotograaf fungeerde. 

“Het was een wens om ooit een clip te laten shooten en editen door Winai. Dat is uitgekomen middels dit prachtig project dat bestemd is voor zowel mijn nana (grootvader) en alle muziekliefhebbers die aan mij blijven vragen naar nieuwe nummers. Tenslotte geef ik te kennen, dat dit project niet m’n eerste en laatste project wordt van 2023. Ik heb gevoel voor muziek. En als ik me weer gelukkig voel met een liedje, zal ik dat zeker opnemen en natuurlijk Winai wederom lastig vallen”, aldus Raveen in gesprek met Dagblad Suriname.. 

error: Kopiëren mag niet!