Nieuwe song ‘Zweef’ van Deborah Soetosenojo

De Surinaams-Nederlandse zangeres en songwriter Deborah Soetosenojo heeft na anderhalf jaar weer een song uitgebracht.. 

Het nummer heet ‘Zweef’ en is op YouTube, Spotify, ITunes, Deezer en Tik Tok te beluisteren.  “’Zweef’ heb ik in het ik- perspectief geschreven, maar ik denk dat er velen zijn die zichzelf in deze tekst kunnen vinden. In het leven wordt er best wel veel van ons verwacht. Vanuit verschillende hoeken op verschillende manieren. Het kan gebeuren dat je naar die verwachtingen gaat leven, omdat je opzoek bent naar acceptatie en bevestiging buiten jezelf of omdat je denkt dat het zo hoort. Je draagt dan een zware last. ‘Zweef’ gaat over het loslaten van deze last”, vertelt de zangeres.

In ‘Zweef’ klinken opeenvolgende muziekstijlen. Het gaat van akoestisch naar ballad met uiteindelijk reggae als climax.  Voor de veelzijdige zangeres is muziek een uitlaatklep. “Nergens kan ik mijn emoties zo goed kwijt als bij het musiceren. Verder hoop ik ook dat mijn muziek de mensen bereikt die het even nodig hebben.”

Ze denkt er hard ovr na om in de toekomst wat optredens te geven. Haar laatste uitgebrachte song ‘Symfonie’ is een paar maanden terug ook nog eens officieel uitgebracht op Spotify, iTunes, Deezer, YouTube Music en meer muziekstreamingdiensten.

 

Het eerste lied dat Deborah heeft uitgebracht is een cover van ‘Sondro ju lobi’  van Popjawa zangeres Ina.  “Dit was het eerste lied waarbij ik mijn stem heb laten horen en die ik zelf heb ingespeeld. De song was een cadeautje voor mijn moeder en overleden oma. Deze heb ik naar de radiostations gestuurd. Het beviel de mensen en er kwam vraag naar meer. Zodoende heb ik ‘Alenbo’ en ‘Hartslag’ geschreven en uitgebracht.”  Ze kreeg voor ‘Hartslag’, dat in augustus 2019 uit kwam,  een nominatie voor een Su Music Award in de categorie Best New Coming Female Artist.

Deborah is van kleins af aan met muziek in aanraking gekomen. “Ik ben opgevoed door ouders die dagelijks muziek afspeelden. Toen ik 7 jaar was kreeg ik een keyboard cadeau en sindsdien heb ik mezelf toetsen leren spelen. Ik heb nooit lessen gevolgd.” Naast zingen en liedjes schrijven, produceert en arrangeert de veelzijdige zangeres ook haar songs zelf. “Nergens kan ik mijn emoties zo goed kwijt als bij het musiceren. Verder hoop ik ook dat mijn muziek de mensen bereikt die het even nodig hebben”, besluit de veelbelovende Surinaams-Nederlandse zangeres en songwriter Deborah Soetosenojo.

error: Kopiëren mag niet!