Hoe prinses Diana eigenaar werd van haar beroemde, op maat gemaakte Philadelphia Eagles-jack na een toevallige ontmoeting op de begrafenis van prinses Grace Kelly van Monaco in 1982

Prinses Diana’s kwam in het bezit van haar beroemde op maat gemaakte Philadelphia Eagles-jack na een toevallige ontmoeting op de begrafenis van prinses Grace Kelly van Monaco in 1982.

Kelly, geboren in de stad Brotherly Love, kwam op 53-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk in Monte Carlo. Onder de rouwenden op haar begrafenis in het vorstendom was Jack Edelstein, een statisticus en presentator voor de Philadelphia Eagles.

Edelstein, bekend om zijn snelle humor en anekdotes, sloot volgens zijn overlijdensbericht een onwaarschijnlijke vriendschap met de prinses van Wales. Hij vertelde haar dat de kleuren van zijn team groen en zilver waren, wat toevallig Diana’s favoriete kleuren waren.

Toen hij terugkeerde naar de VS, stuurde Edelstein een zorgpakket met Eagles-souvenirs, inclusief de jas, die speciaal was gemaakt.

Diana werd voor het eerst afgebeeld terwijl ze het jasje droeg in 1991 toen ze William ophaalde van de Londense Watherby Prep School. Een paar jaar later werd ze afgebeeld terwijl ze genoot van de attracties in het Britse themapark Alton Towers.

Tegenwoordig is er zelfs een chique boetiek die truien verkoopt met een silhouetafbeelding van Diana in de Eagles-kleuren voor $ 44.

Jack Edelstein, de man die Diana het jasje schonk, stierf in augustus 2000 na een gevecht met leverkanker

error: Kopiëren mag niet!