Polls: Burgers hebben geen hoge dunk van politici

Bleek uit de resultaten van eerdere polls op de website van Dagblad Suriname al, dat burgers nauwelijks vertrouwen hebben in politici (lees: Assembleeleden), uit twee recente polls wordt ook duidelijk, dat burgers geen hoge dunk van ze hebben. 

Op de vraag van een recente poll of men denkt dat politici breed zijn georiënteerd, hebben in totaal 1.176 volgers en lezers van Dagblad Suriname gereageerd. Daarvan hebben 1.112 personen de optie ‘Nee’ aangevinkt (95 procent). Slechts 64 mensen kozen voor de optie ‘Ja’, 5 procent.

Veel mensen hebben kennelijk het idee, dat politici niet met enige deskundigheid over alle actuele issues en dergelijke kunnen praten en debatteren. Deskundigheid blijft over het algemeen beperkt tot een paar onderwerpen. Het is dan ook soms treurig, maar ook wel een beetje lachwekkend, om sommige, vooral jonge, Assembleeleden over issues te horen praten tijdens bijvoorbeeld openbare vergaderingen van de Assemblee, waarbij men meteen doorheeft dat die politici geen kaas hebben gegeten van de issues waarover ze praten. En op die Assembleeleden moeten hun kiezers dus kunnen vertrouwen.

Een twee poll bevatte de vraag of mensen denken, dat politici werkelijk niet bang zijn om voor mensen op te komen wanneer het gaat om een bepaald issue dat hen aangaat.

Van de 1.155 uitgebrachte stemmen, hebben 842 stemmers aangegeven te denken, dat politici bang zijn om op te komen voor iemand wanneer het om een issue gaat dat die iemand aangaat. Deze 842 personen hebben dan ook de optie ‘Nee’ aangevinkt in de poll, ofwel 73%.

De optie ‘Ja’ is door 309 mensen aangevinkt (27 procent). Ook uit deze poll blijkt dus, dat burgers geen hoge dunk hebben van politici.

Alle uitkomsten van polls over politici tonen een niet al te rooskleurig beeld en dat moet potentiële kiezers tot nadenken aanzetten….

PK

error: Kopiëren mag niet!