Commissariaat Para pakt zandwegen aan

De zandwegen in Para worden al enige tijd aangepakt. Het Commissariaat van Para liet dinsdag 7 februari weten, dat de Nieuwe Copieweg weer begaanbaar is. “Een ondernemer heeft in opdracht van het commissariaat Para graiderwerkzaamheden uitgevoerd op het wegdek. Er is ook zandmateriaal verwerkt op bepaalde delen waar er diepe kuilen waren. Het is de wens van het commissariaat, om deze weg goed begaanbaar te houden”, zo schrijft het commissariaat.

Volgens de districtscommissaris van Para, Marlene Joden, zal vanuit het Commissariaat gekeken worden, hoe de mensen te helpen. Het gaat volgens haar niet om specifieke gebieden die aangepakt worden. De wegen worden aan de hand van de klachten die binnenkomen, hersteld. Joden geeft aan, dat de middelen om de wegen te herstellen uit de districtskas komen.

Het egaliseren van wegen kost iedere keer geld. Aan Joden is gevraagd of er ook gedacht wordt aan het asfalteren van de zandwegen. Hierop zegt zij: “Asfalteren zou goed zijn, maar dat gaat verlopig niet kunnen.” Dit vanwege een tekort aan financiële middelen, stelt zij.  

Verder geeft zij aan, dat de weg naar Apoera zich in een deplorabele staat bevindt en dat die hoogstwaarschijnlijk afgesloten zal worden. “Er is een kleine groep van ondernemers die hun best doet om de weg begaanbaar te maken. Maar, het is niet de bedoeling dat de meerderheid rijdt zonder een bijdrage te leveren”, aldus Joden.

SK

error: Kopiëren mag niet!