Nizamali Ozir: “Wat doet het ministerie van Economische Zaken?”

Vorig week ontstond een enorme drukte bij pompstations van GOw2, nadat bleek dat de overige pompstations gesloten waren. Op maandag 6 februari zijn de brandstofprijzen weer de lucht ingegaan. Nizamali Ozir, geeft in een gesprek met Dagblad Suriname zijn mening hierover. 

Volgens Ozir zou de oude voorraad van brandstof tegen de oude prijs verkocht moeten worden en pas bij een nieuwe voorraad zou men de nieuwe prijs moeten hanteren. Naar zijn zeggen gebeurt dat helemaal niet. Hij vindt dat controle van de regering noodzakelijk is. “Wat doet het ministerie van Economische Zaken?”, vraagt Ozir zich af. 

Hij merkt op dat het volk hierdoor wordt opgelicht en dat het niet zo verder kan. Ook vraagt hij aandacht voor het probleem waarbij benzine gehamsterd wordt.

Ozir wil verder de pompstations die vorig week de burgers dag en nacht hebben voorzien van brandstof, complimenteren voor hun bijdrage.

Surinaams geld gedevalueerd

Vervolgens haalt Ozir een ander punt aan. Hij geeft aan, dat het geld in Suriname gedevalueerd is. “Het geld heeft bijna geen waarde meer. Enkele jaren geleden, tijdens de regering van president Venetiaan, zijn 3 nullen geschrapt van het Surinaams geld. Als je naar de winkel gaat met bijvoorbeeld SRD 10.000 om inkopen te doen, moet je met een hele ‘zak’ geld rondlopen (voorbeeld 200 biljetten van SRD 50). Zou het niet beter zijn als men de nullen terug zet? Bijvoorbeeld SRD 10 zou SRD 100 worden, SRD 20, SRD 200, SRD 50, SRD 500 en SRD 100, SRD 1.000. Dit zou veel gemakkelijker zijn. Als ik mijn kleinkind SRD 10 of SRD 20 zou geven, vraagt die ‘opa wat moet ik hiermee doen?’. Het geld heeft geen waarde meer”, stelt Ozir.

Ozir wenst de regering aandacht te vragen voor de bovengenoemde punten. 

SK

error: Kopiëren mag niet!