ECD sluit winkel Franchepanestraat waarin dode en levende muizen werden aangetroffen

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft woensdag 8 februari controlewerkzaamheden gevoerd in Paramaribo. Er is een aantal ernstige overtredingen geconstateerd, met als resultaat dat  een winkel aan de Franchepanestraat door de ECD is gesloten. 

Tijdens de controle bleek, dat een ondernemer aan de Franchepanestraat arbeiders in dienst heeft die geen verblijfsvergunning en werkvergunning hebben. Vervolgens hebben ECD-ambtenaren een aantal consumptiegoederen op de vloer aangetroffen. Daarnaast bleek het magazijn heel onhygiënisch te zijn en werden  er zowel dode als levende muizen aangetroffen. De controle ambtenaren hebben de winkel gesloten.

Bij een andere winkel heeft de eigenaar een ernstige waarschuwing gehad, omdat hij een arbeider van buitenlandse komaf in dienst had die wel over een geldige verblijfsvergunning beschikt, maar geen werkvergunning heeft. Verdere controle in de zaak heeft erin geresulteerd dat de prijzen van goederen moesten worden teruggedraaid, nadat de ondernemer geen factuur van de goederen kon overleggen. Ook werd een partij medicamenten en smeerex in beslag genomen. 

Vervolgens bleek dat zijn weegschaal niet geijkt was. Hij werd aangemaand om dit zo snel mogelijk in orde te maken bij de dienst van de Waarborg en voor het ijkwezen van het ministerie van EZ.  

Volgens artikel 7  van het Prijsaanduidingsbesluit (SB 1998 no. 15) is de winkelier verplicht om zich te houden aan de prijsaanduiding van goederen die ten verkoop worden aangeboden in Surinaamse dollar. De vermelding van de prijzen op de goederen is verplicht gesteld.

Klachten kunnen nog steeds worden doorgegeven via het verkort nummer 1940 en Whatsapp +5978530915.

error: Kopiëren mag niet!