Bewaker (30) bij ministerie verdacht van medeplichtigheid aan diefstal

De 30-jarige bekende van de politie D.W., die bewaker was bij een ministerie, werd maandag 6 februari aangehouden door de Recherche van Regio Paramaribo voor medeplichtigheid aan diefstal met braak op zaterdag 14 januari .

Een medewerker van het ministerie deed maandag 16 januari aangifte van deze inbraak bij de politie. Bij de inbraak werden buitgemaakt twee hydrofoors van het merk Panasonic, een hydrofoor van het merk Meyer, een hoge drukspuit, vier bankschroeven, een onbekend geldbedrag in SRD en waardebonnen van Combé Markt.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de bewaker op 14 januari een voertuig met twee mannen heeft toegelaten tot het terrein, waarna de twee inzittenden hebben ingebroken in het gebouw. Na ongeveer een uur verliet de auto de plek en ook de bewaker verliet hierna zijn post en keerde na ongeveer een uur terug op zijn werk. Daarnaast verliet de bewaker, die dienst had tot 15.00 uur, al om 13.00 uur zijn werkplek. 

Het vermoeden bestaat dat hij opzettelijk informatie heeft verstrekt aan anderen en hen de gelegenheid heeft geboden om de diefstal te plegen.

Aan de hand van feiten en omstandigheden is de bewaker als verdachte aangemerkt en op 6 februari in het ressort Centrum in de kraag gevat. Aan de aanhouding van de twee mannen die in het voertuig zaten, wordt gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte D.W. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!