“Hoe ga ik het doen als de prijzen maar omhoog blijven klimmen?”

“Binnen korte termijn zijn prijzen van basisgoederen verhoogd”,, benadrukt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname. “In december op januari had je al heel wat veranderingen. Ik ben benieuwd wat het wordt in februari en maart en hoeveel keren prijzen van producten aangepast zullen worden. Producten voor ondersteuning van de groei van het kind, zelfs ook melk, brood, vruchten, prakjes en nog veel meer. Je hebt mensen die niet tegen alles kunnen en als je iets hebt dat je goed laat voelen en ook handig is, ga je dan moeten uitgeven”, aldus de vrouw. 

“Ik als burger die weinig verdien en een gezin moet voeden, ga eerder voor een product die ik me kan permitteren. Maar, hoe doe ik dat nu. Ik betaalde nog geen SRD 10 voor melk en moet nu meer dan SRD 20 neertellen”, zegt een Oom Will. Hij werkte en zorgt voor zijn twee nichtjes en een neefje.

“Nadat zijn moeder was overleden heeft mijn broer een andere weg gekozen, aan het eind is zijn vrouw ook niet bij en ik wil niet dat de kinderen meegesleept worden over straat. Ik heb niet veel, maar zij zijn nu van mij. Ik wilde altijd kinderen en nu heb ik er drie”, benadrukt Oom Will.

“Maar het is niet te redden met de prijzen in de winkel.  Als wij naar de situatie nu kijken en de waarde van ons geld, verwacht men dat het een heel normaal ding is, maar zolang er over verhoging van loon wordt gesproken kan men het niet begrijpen, dan moeten wij begrip tonen. Maar, me dingen permitteren gaat nu heel moeilijk. Ik denk vaak genoeg zoveel keer na voor ik iets koop. Ik kijk of het echt nodig is of niet. Je geld heeft geen waarde en het product krijgt ook minder waarde. Als iets niet binnen je vermogen is, ga je het niet doen. Maar, er zijn uiteindelijk zoveel wegen die naar Rome leiden, maar die zijn momenteel ook gebarricadeerd of zijn helemaal niet te bereiken. Ik hoop in ieder geval niet, dat andere producten duurder zullen worden. Anders a keba tap agron tapoe”, aldus de man.

“Ik weet nu al niet hoe ik bepaalde dingen gedaan moet krijgen, dan hoe ga ik het doen als de prijzen maar omhoog blijven klimmen?”

TM

error: Kopiëren mag niet!