Masteropleiding wetgevingsjurist gaat hoogstwaarschijnlijk in maart van start 

In eerdere berichtgeving is gesteld, dat er op de Faculteit der Juridische Wetenschappen een masteropleiding criminologie van start zal gaan.  Hierover valt nog wat te vermelden.

Wetgevingsjuristen

“Daarin is er niet veel veranderd, maar het gaat bij deze niet om een masteropleiding criminologie, maar om een masteropleiding wetgevingsjuristen. Het is toch goed dat men het weet”, verduidelijkt een deskundige van de faculteit tegenover de redactie van Dagblad Suriname. Het is namelijk zo, dat hoogstwaarschijnlijk een masteropleiding in maart zal starten, maar dit zal dus de opleiding zijn voor wetgevingsjuristen. 

De voorzitter van de Nationale Assemblee heeft ook altijd aangegeven in verschillende interviews dat de vraag naar wetgevingsjuristen groot is.  Dit is een goede kans om een aanwinst aan wetgevingsjuristen in Suriname te hebben. De verduidelijking moest dus even erbij. 

Cursus criminologie

De afgelopen cursus criminologie was in strafrechtelijke zin wel een voorloper van deze masteropleiding, omdat het wetenschappelijke kader van criminologie, de aanpak van criminaliteit kan gaan versterken om zodoende de stijging in gevallen van criminaliteit te herkennen en waar nodig de veranderingen op de verschillende gebieden aan te pakken. Al hetgeen in de cursus is verteld aan studenten en andere cursisten kan toegepast worden om de criminelen aan te pakken.

“Het is niet makkelijk om de verschillende vormen van criminaliteit aan te pakken, maar er moet een begin gemaakt worden”, zegt een student die de cursus heeft doorlopen. 

Met het kader dat door de masteropleiding wetgevingsjuristen versterkt zal worden moet het een groter geheel worden.

Veel animo voor avond certificaat opleiding 

Veel werkenden kijken ook uit naar een certificaat opleiding. Het ligt in de bedoeling dat die ‘s avonds gedoceerd zal worden. Het is niet officieel dat er daadwerkelijk een certificaat opleiding komt, maar de animo is hoog. Eerder is hiervoor al een start gemaakt, maar daarmee is niet veel bereikt. 

Mensen die de redactie van Dagblad Suriname heeft gesproken vertellen dat ze wel verheugd zijn op het moment dat de opleidingen van start gaan. 

Vanwege het feit, dat de opleiding nu niet in de avond is missen vele mensen de gelegenheid om hun studie te starten of te vervolgen en af te ronden. Veel van de studenten hebben dus geloof, dat ze nu in staat zullen zijn om hun studie deze keer wel af te kunnen ronden.”Ik sta op het punt om mezelf af te schrijven vanwege die druk van werk en college, maar als de opleiding komt dan zal ik wel blij zijn”, zegt een student afsluitend tegen de redactie van Dagblad Suriname.

GW

error: Kopiëren mag niet!