Daar zij licht! – Apostelschool in Suriname

De Volle Evangeliekerk Kinderen van het Licht begint in mei met internationale samenwerking aan een Apostelschool in Suriname.  In verband met dit heuglijk feit werden in het Vormingscentrum De Schakel in Paramaribo twee kennismakingsdiensten belegd waarin apostel Patrick Miggens en zijn collega Delon Aaron van de Gemeente In de Amstel uit Guyana voorgingen.

Voorbereiding

De Profetenschool Suriname is niet van de een op de andere dag ontstaan. De voorbereiding die door de Covid-19 pandemie werd verstoord heeft daardoor langer dan verwacht geduurd.

Internationale organisatie

De Profetenschool is een internationale organisatie die in de Verenigde Staten van Noord-Amerika ontstond. De school heeft onder andere vertakkingen in Trinidad & Tobago, Guyana en is nu in Suriname neergestreken.

School of Christ International

De Profetenschool van Guyana bestaat al 20 jaar. Het contact tussen de Volle Evangeliekerk Kinderen van het Licht in Suriname en de Profetenschool kwam via Guyanese kerkleiders tot stand die Suriname aandeden om de Bijbelschool van Kinderen van het Licht, onder auspiciën School of Christ International te volgen. 

Begaafdheid

Apostel Carlo Lansdorf van Kinderen van het Licht gaf te kennen dat het doel van de profetenschool is om kennis op te doen, hoe om te gaan met de gave van profetie en andere talenten. 

Hoger niveau

Tijdens de training worden deelnemers gevormd om op een hoger niveau in profeteren te komen, de stem van God te kunnen herkennen, te onderscheiden en om profetische woorden aan anderen te kunnen doorgeven en te toetsen. Er wordt ook aandacht besteed aan het stichten en begeleiden van profetische teams in de gemeente.

Modulen

De eerste profetentraining in Suriname wordt gehouden gedurende de periode mei/juli 2023. De cursus bestaat uit drie modulen en wordt verzorgd door geestelijke leiders uit het buitenland. De training wordt in stad, district en in het binnenland verzorgd. Het gaat om een mobiele school in die zin, dat de trainers de trainees in hun woonomgeving bedienen. Geïnteresseerde gelovigen kunnen zich inschrijven in het hoofdkwartier van Kinderen van het Licht te De Boerbuiten. 

HD

error: Kopiëren mag niet!