Een halfstok gehesen vlag op een modderschuit

Tijdens een ronde in Paramaribo-Noord werd door buurtbewoners op sportvissers gewezen die hun hart ophalen in één van de vele overwoekerde en vervuilde kreken die de wijk doorkruisen. Er wordt vooral op tilapia geaasd. Neus ophalen werd opgemerkt: “Men vist op ziektes.”

Een gedeelte van de berm tussen de kreek en de Plutostraat nabij de brug van de Anamoestraat is opgeknapt, maar de rest ziet er troosteloos uit.

Beerput

“Het valt de mensen niet eens meer op dat alles er verwaarloost, vies en ongezond bijstaat. Zwerfvuil belandt in de goot. Huishoudens, werkplaatsen en bedrijven beschouwen de kreek als vuilstortplaats en lozen er gecontamineerd water in. Het onderhoud is nul komma nul. Zo ontstaan er beerputten.”

Verbetering?

“De kreek die loopt langs de Plutostraat is voor velen een doorn in het oog. Een gerenommeerd bedrijf heeft een strook langs de kreek opgeknapt, beplant en als parkeerplaats ingericht. De rest van de kreek staat er daardoor nog troostelozer bij.”

Verdelgingsmiddel

“Om de waterplanten te bestrijden werd een chemisch verdelgingsmiddel gebruikt. Dat is fout. De gezondheid en het leven worden in gevaar gebracht.  Het aanzicht is alle goede bedoelingen ten spijt, te vergelijken met een vlag die halfstok hangt op een modderschuit. Suriname bezin voor je begint.”

HD

error: Kopiëren mag niet!