Poll: Burger denkt dat OM niet durft op te treden tegen witte boorden criminelen

Uit een poll op de website van Dagblad Suriname (OM) wordt duidelijk, dat de Surinaamse burger denkt, dat het Openbaar Ministerie niet durft op te treden tegen witte boorden criminelen. In de poll is de vraag gesteld aan lezers en volgers van de krant of zij vinden, dat het Openbaar Ministerie de moed en durf heeft om op te treden tegen witte boorden criminelen.

In totaal hebben 1.033 personen de poll ingevuld, waarvan 75% (770 mensen)) de optie “Nee’ hebben aangevinkt. De rest van de stemmers 25% (263) gaf aan dat het OM wel in staat is om de witte boord criminelen te vervolgen. 

Criminaliteit is een wereld bekend verschijnsel waaraan veel mensen zich dagelijks schuldig maken. Deskundigen op het gebied van criminologie geven aan, dat het gedrag van criminelen net zo ontwikkeld wordt als al het andere gedrag, alleen zijn de effecten van dit gedrag negatief. Verder zijn er geen verschillen. Er zijn ook verschillende vormen van criminaliteit, waaronder dus de zogenoemde witte boorden criminaliteit.

Een crimineel met een hoge sociale status, die van achter zijn bureau misdaden pleegt als fraude, belastingontduiking, verduistering, corruptie, wordt aangemerkt als een witte boorden crimineel. Het Openbaar Ministerie is verantwoordelijk voor de opsporing en belast met de vervolging van alle strafbare feiten gericht op de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde vanuit een op democratische en rechtsstatelijke beginselen georiënteerde samenleving. Maar, soms komt  bij bepaalde burgers de vraag op of het Openbaar Ministerie echt een ieder die strafbaar bezig is vervolgt….

GW

error: Kopiëren mag niet!