Huurder in problemen door verhuurder die a la dol de huur verhoogt – “Zo leven wij niet met elkaar” 

“Wonen in een huurhuis doen velen in het land, maar een huurder hebben die niet mee leeft, maakt het heel moeilijk”, zegt een man tegenover Dagblad Suriname. Hij zegt, dat hij binnenkort een jaar een huis huurt bij iemand, maar dat die persoon het heel moeilijk voor hem en zijn gezin maakt.

“Toen ik in het huis kwam was het niet in een goede staat. Met ondersteuning van mensen die om mij geven, lijkt het nu op een andere plek waar je kan wonen. De huur was eerst SRD 750, dat heeft gemaakt dat ik hier besloot te wonen. Ik dacht, waar vind je zo een deal? Tijdens de renovatie kreeg ik als compensatie dat ik voor drie maanden niet hoefde te betalen.”

“Daar ging het al verkeerd. Daartussen kwam er een verhoging van SRD 1.000 tijdens het hele renovatieproces. Ik dacht, ik red het nog, maar nadat ik het huis meer waarde heb gegeven, werd de huur verhoogt naar SRD 1.500. Na alles gedaan te hebben, krijg ik een contract waarin staat, dat ik nu SRD 2.500 moet betalen en dat de huur om de 6 maanden zal worden verhoogd. En als ik een dag te laat ben met het betalen van de huur komt de huurder zonder deurwaarder mijn spullen uit het huis zetten. Hoe leeft iemand nu zo met een andere? Ik heb nog niets getekend, maar vind het heel jammer, na het huis een frisse look gegeven te hebben, krijg ik dit. Het huis had niet eens muren, maar ziet er nu heel erg anders uit en heeft zelfs tegels, die waren er ook niet. Dit is de reden waarom men niet graag wil renoveren of een huis in een vreselijke staat achterlaat”, benadrukt de man.

“Ik ben zonder bonnen akkoord gegaan met enkele maanden zonder betaling te wonen, ik heb meer dan dat uitgegeven en zeg niets en dan tijdens de renovatie krijg je keer op keer een huurverhoging en dan nog niets. Maar dit vind ik helemaal niet goed, ik begrijp dat alles duurder wordt, maar zo kan je niet leven. Ik hoop dat er toch een verandering komt, zo niet dan ga ik een andere plek moeten zoeken en dat wordt nu ook een heel proces. En dat kan ik me nu helemaal niet permitteren.”

TM

error: Kopiëren mag niet!